daikin-img
daikin-img
daikin-img

תוצאות חיפוש

הפרויקט

מעדניית בוטיק הממוקמת באזור המסחרי של אשדוד שהכניסה אליה מתבצעת דרך קיר ויטרינות הפונה לכיוון מזרח. האולם, בשטח של כ־000,1 מ״ר, בעל תקרה גבוהה מאוד וכולל מסעדה, אזור של מקררים נמוכים ופתוחים ומעדניות למוצרי בשר ודגים. בנוסף, מימין לכניסה, ישנו קיר מקררים למוצרי מדף ואילו לפני המעדניות, ממוקם אקווריום עגול של לובסטרים חיים שבו מים בטמפרטורה נמוכה.

  • עיצוב פנים

    אדריכל מיקלה סימאונה

  • מפקח

    עומר וייס, א.וייס בנייה ופיקוח בע״מ

  • תכנון מערכת מיזוג האוויר

    משה לוי ו א.צ. אקלים ליין מערכות מיזוג אוויר

  • התקנת המערכת

    א.צ. אקלים ליין מערכות מיזוג אוויר

  • צילום

    עודד סמדר

אתגרים

האתגר המשמעותי בפרויקט מסוג זה, הוא לנטרל את הריחות ולשאוב אותם מהאולם בצורה מיטבית כדי שהסועדים במסעדה לא ירגישו בהם. הצורך היה, לספק אוויר צח במטרה לפצות על כמויות האוויר הנפלטות ממפוחי פליטת האוויר. בנוסף, מכיוון שמקררי המכירה פתוחים, צריך היה לוודא שיש מינימום זרימת אוויר מעליהם שעשויה לגרום לבריחת קור ולשבש בהם את פעולת הקירור. מכיוון שהמקררים קרובים יחסית לכניסה, צריך היה לוודא שזרימת האוויר תתבצע מהמסעדה דרך הדלתות החוצה ולא הפוך. רק כך, המקום יישאר תמיד בלחץ אוויר חיובי שימנע כניסת אוויר חם ולא מטופל שעשוי לייצר עיבוי במקררים. במידה ואוויר חם ולח נכנס פנימה ובא במגע עם מוצרים קרים, מתחילים תהליכים בלתי רצויים של הפשרה וטפטוף מים. בנוסף, מערכת מיזוג האוויר צריכה להיות מתוכננת בקפידה כך שתתמוך בטמפרטורת המוצרים במקררים שחייבת להיות כל הזמן במצב קפוא.

פתרונות

באזור המסעדה, ישנו מנדף גדול באורך של חמישה מטרים שייעודו לקלוט את האוויר רווי העשן, אדי השמן והחלקיקים שנפלטים מהבישול. משם, האוויר עובר דרך תעלות מרובעות וגלויות העשויות פח שחור ומהוות חלק מהעיצוב. התעלות, עולות כלפי התקרה וממשיכות לרוץ לאורכה עד ליציאה ישירה החוצה אל פילטר אלקטרוסטטי ופחם פעיל שממוקם על הגג מחוץ למבנה. בפילטרים, האוויר עובר סינון כך שהוא נפלט החוצה כשהוא נקי ולא מזהם את הסביבה. האוויר הנקי נשאב מבחוץ, עובר ניקוי, קירור ויבוש ומועבר פנימה בתעלות פח מבודדות המרחפות בסמוך לתקרה. בניגוד לתעלות היניקה, תעלות אספקת האוויר עגולות ובגוון כסוף בוהק כך שנוצר משחק עיצובי במפלס התקרה. תעלות אלה, מספקות אוויר לכל חלל האולם. באזור המקררים הפתוחים במרכז האולם, למרות כמויות והחלפות האוויר הגדולות, צריך היה לוודא שישנה זרימה איטית של אוויר מעל פתחי המקררים. זה, כדי למנוע את יציאת הערפל שמקרר את המוצרים שנמצאים בהם. כל זה הופך למורכב עוד יותר כשהמקררים עומדים למעשה בחלל אחד פתוח וגדול. הפתרון היה, לדאוג ולוודא שיציאת האוויר מהתריסים שבתעלות הסמוכות לתקרה, מתבצעת במהירות איטית על מנת שלא ייווצרו מערבולות שיוציאו את הערפל מהמקררים.